keskiviikko 1. joulukuuta 2010

BREAKDANCE PROJECT UGANDA & DANCE TOGETHER UGANDA= SOUL !

Kuten jo taisin mainita, olen löytänyt aarteeni. Paikan/ryhmän jossa on soulia ja sydäntä maailman ääriin. Breakdance Project Uganda(BPU) on projekti jonka ideana on edesauttaa positiivista sosiaalista muutosta tanssin ja muiden hiphop kulttuurin elementtien avulla. Projekti kokoaa nuoret tanssinnälkäiset yhteen joka maanantai ja keskiviikko 17-20.30 Nsambya Sharing hallille jakamaan osaamistaan. Ideana on, että jokainen on oppilas ja jokainen on opettaja. Joka maanantai ja keskiviikko sharing hallille tulee suunnilleen sata nuorta tanssiin ja jakaan ajatuksia. Treenit on kaikille ilmaset, joten raha ei oo este tulemiselle. BPU on nyt jatkunut vuodesta 2006 saakka.
   Eka kerta sharing hallilla veti multa jalat alta. Lämmin vastaanotto ja aito kiinnostus uusia mestoille tulevia kohtaan aiheutti kylmänväreitä. Tutustuin heti Oscariin, joka kerto mulle enemmän projektista. Jätkät opettaa ja oppii yhdessä, jakaa kokemuksia, käy opettamassa myös lapsia kouluilla ja orpokodeilla ja tekee videopätkiä. Ens vuonna ilmestyy elokuva Bouncing Cats joka on kertoo siitä kuinka b-boying ja hip-hop kulttuuri on tuonut Ugandan nuoret yhteen.
    Juttelin Oscarin kanssa viime viikolla pitkään ja se kerto omasta ensimmäisestä sharing hall kokemuksestaan. Oscar oli aiemmin pelannu futista ja ettiny sitä jotain. Sit se tuli sharing hallille ja löysi jotain siistiä. Oscar osallistu parille tunnille ja alko lähes heti opettaan muita: “Kun sä jaat mahdollisimman pian muille mitä osaat, opit myös ite paljon. Kaikilla on oma kapasiteetti tehdä juttuja mutta ei meitä oo huonompia tai parempia. Tärkeintä on itsensä ilmaisu niin kun se tuntuu hyvältä. Ite en halua antaa valmiita rutiineja vaan juttuja, joita kukin voi yhdistellä. En oo hyvä opettaja, mutta jaan kaiken sen mitä voin muille ja sit taas muut jakaa niiden juttuja. Sillä tavalla kaikki oppii toisiltaan.”
     BPUn alaprojekti “Dance Together Uganda” toimii Nateetessa tiistaisin ja lauantaisin 17-19.30. Kaikilla lapsilla ei oo varaa tulla Sharing hallille asti tai ne on liian pieniä, joten jätkät perusti projektin BPUn rinnalle. Käyn Nateetessa aina lauantaisin ja opetan siellä lapsille b-boying ja hiphopin perusteita. Ja Kaikki tulee aina kiitteleen mua että tuun paikalle ja oon osa niiden projektia. Kenenköhän tässä pitäis kiittää ja ketä! Illan päätteeksi jätkät kokoo lapset yhteen ja pitää pienen puheen ja kiittää kaikkia ja sit saattaa pienimpiä lapsia kotiin. Lapset on innokkaita ja rakastaa tanssia ja oppia uusia juttuja. Fiilis minkä näiden lasten opettamisesta saa on sanoin kuvaamaton. <3
     Oon nyt käynyt näissä projekteissa kuukauden ajan, luonut uusia kontakteja ja jakanut kokemuksia tanssikulttuurista Suomessa ja vain nauttinut jokaisesta hetkestä ja tanssiaskeleesta näiden ihmisten rinnalla. Samoin aloin opettaan tanssia orpokodilla, jossa oon vapaaehtoisena tällä hetkellä. Tälle kaikelle on hyvin vaikea jättää hyvästit 4 kuukauden päästä. Mutta suunnitteilla on nyt jameja ja yhteistyötä projektin kanssa vielä Suomeen palattuani ja moni jätkistä on kiinnostunut tuleen katsastaan Suomen b-boy kulttuuria. Ainoa ongelma on tietty raha. Ja tietty olis mieletöntä kerätä Suomesta tanssijoita tuleen tänne. J Laitan oheen pari linkkiä projektien ja Bouncing Cats elokuvan sivuille. Nyt tämä tyttö lähtee jammaillen Sharing Hallille! ;)

Bouncing cats movie http://www.facebook.com/bouncingcats
Dance Together Uganda http://www.facebook.com/group.php?gid=133875653317172
BPU http://www.myspace.com/breakdanceprojectuganda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti